Om Digmedhund

Hundetræning med masser af praktisk erfaring og uddannelse som hundetræner og hundeadfærdsbehandler.

Masser af praktisk erfaring

Jeg har en masse praktisk erfaring med hvalpe- og hundetræning og hundeadfærdsbehandlinger. Jeg stiftede min virksomhed Digmedhund i 2017 og siden er det gået stærkt med min hundeskole og min holdtræning i Charlottenlund.

Jeg har været heldig at få lov til at give mange skønne hvalpe en god start på livet ved at få grundhundetræningen på plads og ved at give en ekstra hånd til familier, som synes at det er overvældende at få en hvalp i huset, – og senere når hvalpene er blevet unghunde, ved stadig at være med på sidelinjen, når nye udfordringer er opstået og yderligere hundetræning har været nødvendig.

Jeg har også hjulpet mange hunde, som har haft uønsket adfærd eller problemadfærd med at komme tilbage på sporet igen. Det er hunde i alle aldre og racer. Tit er det kun et par kunstgreb, der skal til for at samarbejdet mellem hund og ejer fungerer igen. Nogle gange tager det sin tid og kræver tålmodighed.

Mit hovedfokus er harmoniske familiehunde, og hvordan man får den til at trives i en familie.

Uddannet hundeadfærdsbehandler og hundetræner

Min baggrund gør, at jeg kan se hele hunden og at jeg ved noget om både hundetræning og hundeadfærd, herunder uønsket adfærd. Jeg blev i 2018 uddannet som henholdsvis hundetræner og hundeadfærdsbehandler med certifikat fra ”Turid Rugaas Dog Trainer Education – international dog training”.

De vigtigste emner, som jeg har beskæftiget mig er: Hvalpe og deres udvikling til ung- og voksenhunde, alene-hjemme udfordringer, belønning af hundehvalpe og hunde, hundens hjerne, instinktiv adfærd hos hunde, kendskab til forskellige hunderacer, hundes sundhed og livsstadier, frygt/aggression hos hunde, stress hos hunde, typer af gøen og årsag, adfærdskonsultationer og praktisk problemløsning, praktisk hundetræning og samarbejdsøvelser, mental og fysisk aktivering af hunde og praktisk spor- og søgearbejde med hunde.

Mere om Betina fra DIGMEDHUND

Jeg har en stor passion for dyr og særligt hunde! Så enkelt er det. Jeg har selv en goldendoodle på 2 år- "Lola". Hun er en rigtig charmerende krøltop med masser af energi og en fantastisk snude. Lola er glad for træningsformen ”nose work”, som vi laver for sjov i fritiden.

Jeg sætter stor pris på at observere hundesprog og -adfærd og se hvordan de kommunikerer. Hver enkelt hund har helt sin egen personlighed og er forskellig fra de andre.

Jeg er oprindelig uddannet jurist og er lykkelig for, at jeg fik mulighed for at forfølge min drøm om at arbejde professionelt med hunde. Dette blev en realitet i 2017, hvor jeg etablerede DIGMEDHUND i Charlottenlund.

Jeg er mor til 3 store børn og bor sammen med min mand og min datter i Klampenborg i Gentofte.

Jeg rider islænder heste i min fritid, går til outdoor løbe- og styrketræning og er med i en litteraturklub.

Min træningsmetode

Jeg bruger kun positiv belønning og forstærkning i min hundetræning. Hunde kan blive ved med at lære hele livet.

En hund som træner af lyst og glæde, lærer hurtigt og effektivt, og bevarer motivationen for træningen i det lange løb. Den vil gerne lære mere, er viljestærk og er ikke bange for at få nye oplevelser, komme nye steder hen eller møde andre hunde, mennesker og dyr.

Den vil være sammen med dig og indenfor rimelighedens grænser gøre, hvad du ønsker. Den skal kunne fastholdes trods forstyrrelser fra sine omgivelser, også til hundetræningen.

 Positiv belønning er en af byggestenene til en harmonisk familiehund og til at få etableret den rigtige kontakt fra start.

En glad og harmonisk hund

En hund skal også have det sjovt med gode gåture og leg indendørs og skal have mulighed for at bruge alle sine sanser. Den skal have lov til at udforske sine omgivelser og få stimuleret sin nysgerrighed. I samspillet med sin ejer skal hunden føle sig tryg og rolig. En hund skal ikke tvinges til noget den ikke vil. Der skal tages hensyn til, hvor en hund er i sin udvikling i forhold til dens alder og den race eller blandingsrace, som den tilhører.

Det siger mine kunder

Susanne Johnsson fra Hellerup

Jeg kan på det varmeste anbefale Bettina som din nye hundetræner - Hun er kompetent, empatisk og fantastisk til hunde. Jeg lærer noget nyt hver gang jeg er på Bettinas hundetræninger, og min hund Alfred som er en Bichon Havaneser på 1 år og jeg glæder os til ugens højdepunkt; hundetræning.

Nana Rosendahl

Fantastisk hundecoach. Betina er virkelig god til at læse hundens signaler og formidle det videre, min hund er blevet så rolig og dygtig efter 3x adfærdstræning.