Hvordan går jeg rigtigt tur med min hund?

Picture of Betina Gorrissen

Betina Gorrissen

Hundeadfærdsbehandler og hundetræner hos Dig med hund i Charlottenlund.

Gør gåturen til en rolig oplevelse.

I løbet af en hunds liv tilbringer i mange timer sammen på tur. Man går ikke tur med sin hund kun for at give den motion. Brug gåturen med din hund på, at I begge får ladet batterierne op på ny. Gåturen med din hund kan også være din stillestund.

En hund som ikke får gået rigtig tur, kan udvikle adfærdsproblemer. Nogle ejere taler om at deres hund næsten ”kravler på væggene” og er blevet stresset efter gåturen. Jeg hører sågar om nogle, som forgæves forsøger at køre deres hund træt.

Årsagen kan være, at turen er foregået i et alt for højt tempo og hunden er blevet overaktiveret. Til gengæld har der ikke været fokus på metal stimulering og aktivering, som har givet hunden mulighed for at bruge sit hoved og snude

Indholdsfortegnelse

5 gode råd, når du skal på tur med den voksne hund

Lad din hund få masser af snusetid på turen.

Din hund har brug for at undersøge sine omgivelser og bruge sine sanser. Ikke kun hjemme i haven eller indenfor. En hund elsker at snuse i jorden og indsamler en masse informationer på den måde. Det er hundens måde ”at læse sin avis på” og stresse af. Lad det være din hunds tur.

Læs også: Snusfornuft, når din hund ældes

Husk at have det rigtige udstyr

En sele er langt bedre for din hund end et halsbånd. Det skal være en såkaldt y-sele, som ikke går på tværs af brystet. Et enkelt ryk i en snor kan give varige fysiske skader. Put en lang snor på selen, gerne 2-5 meter. Din hund vil takke dig for ikke at få ondt i nakke og ryg.

Gå tur med din hund

Ha en løs snor på turen.

En løs snor gør din hund rolig og mere nysgerrig. Husk at gå i din hunds tempo, oftest i skridt. En stram snor stresser din hund og hæmmer dens bevægelsesfrihed. Hvis snoren bliver stram er det en god ide at stoppe op, indtil den bliver løs igen.

Gå nye steder og gerne i varieret terræn.

Tilpas altid turen til din hunds alder og fysiske formåen. Vælg nye steder med forskelligt terræn, som giver din hund udfordringer ikke kun for musklerne, men også for næsen og dermed hjernen. Lige ud på asfalt keder din hund og belaster dens krop. 

Gå ikke for lange ture.

Gå højest dagligt ca. 45 minutter til 1 time, gerne af 2 omgange. Din hund får sund motion, hvis den selv vælger tempo og du også følger den. Løb eller cykel ikke med din hund.  Der er ikke nogen grund til at din hund skal ”gå pænt” tæt ved siden af dig på hele turen.

Læs også mine 2 nyeste blogindlæg