Hvalpetræning Charlottenlund

Har du lige fået en hundehvalp? Så er du det helt rigtige sted. Hundeskole og hvalpetræning i Charlottenlund er en investering i fremtiden. Få en harmonisk hund som voksen.

Kom rigtigt i gang med din nye hundehvalp

Det kan kan være meget overvældende at få en ny hundehvalp. Mine hundehvalpe- og unghundehold er små og effektive med belønningsbaseret træning. Der er opmærksomhed på den enkeltes behov og udfordringer. Det foregår selvfølgelig på hundens præmisser.

Få hvalpetræning i Charlottenlund, der virker

Professionel hundetræning med forstanden og hjertet på rette sted. En hund skal have lyst til at vil være sammen med sin ejer og gøre det som forventes indenfor rimelighedens grænser. Man skal hurtigt lære at skabe kontakt til sin egen hundehvalp og fremme den adfærd, som ønskes.

Konkret indhold af selve unghundetræning og hvalpetræning i Charlottenlund

Praktisk hundehvalpe og unghunde træning

5 x praktisk hundehvalpe/unghunde træning Charlottenlund. Fokus på kontakt- og samarbejdsøvelser, at følge sin ejer under og uden forstyrrelse, at komme på plads, at sidde, dække og stå, at komme ved indkald, at gå pænt i snor, styrkelse af kropskontrol og balance og holde sig i ro. 

Stil spørgsmål og få svar

Til start og slut af praktisk træningstime mulighed for spørgsmål/ svar om hundes adfærd og træningsudfordringer og i dialog med de andre på holdet. Vejledning i bidehæmning, renlighed, alene hjemmetræning, og undgå uønsket adfærd eksempelvis at hunden hopper op. Etablering af sunde vaner i dagligdagen. Alle spørgsmål er velkomne, også dem om unoder og udfordringer.

Fokusområder

Der vil blive lagt vægt på belønning og motivation af din hundehvalp. Leg med de andre på holdet, hvis det passer. Øvelserne vil også skulle trænes hjemme.

Få tips

Plan for miljøtræning og socialisering og råd og vink til hvordan man gør den harmonisk og omgængelig. Tips til gåture og mental stimulering/aktivering.

FAQ

Masser af nye hold, som er små og effektive med belønningsbaseret træning. På Digmedhunds hundeskole kan man komme på hvalpehold (holdet for begyndere), fortsætterhold 1 (holdet for de mere øvede med nogen erfaring) og fortsætterhold 2 (holdet for de øvede mere erfaring). Se under de enkelte hold for holdstart.

Kursister kan gå direkte videre fra et afsluttet forløb til det næste niveu på mine kurser i Charlottenlund.

Det er aldrig for sent at komme i gang. Individuel hundetræning med en eller flere enetimer, kan gøre dig holdklar. En ældre hund vil typisk have glæde af individuel hundetræning. Jeg opretter hele tiden nye hold for fortrinsvis hvalpe og unghunde.

Min hvalpetræning i Charlottenlund foregår i Charlottenlund Skov, som ligger i Gentofte kommune, tæt på Hellerup, Klampenborg og også Østerbro og Lyngby. Efter bindende tilmelding til holdtræning får mine kursister i en efterfølgende e-mail af vide, hvor hvalpetræningen præcist foregår. Ved holdstart til første hundetræning står jeg ved en orange kegle og viser vej til træningstedet.

Hvis man kommer i bil fra f.eks. Klampenborg, Hellerup, Gentofte, Østerbro eller Lyngby er det let at parkere. Man kan også tage med tog til Charlottenlund Station tæt på træningsstedet i Charlottenlund Skov.

Jeg anbefaler at starte til hvalpetræning på hold i Charlottenlund, når hvalpen er mindst 10 uger. På det tidspunkt er hvalpen faldet mere til i sine nye omgivelser, er blevet mere tryg og har knyttet sig til dig.

Individuel træning med enetimer kan startes, når som helst, hvalpen er ankommet. Også før hvis man vil være rigtig godt forberedt.

Jeg tilbyder også individuelle hvalpebesøg til dig der gerne vil have den bedste start for den nye hvalp og din familie.

Jeg har højest 6-8  hunde pr. hold på Digmedhunds hundeskole i Charlottenlund. Hundene kan være af forskellig race og i blandede størrelser. På forespørgesel kan jeg også oprette kuser for bestemte racer/evt blandingsracer, f.eks. for de små krøllede eller “retrieverne”.

Træningen er for 1 hundefører med 1 hundehvalp. Den mister meget let sin koncentration. Familie og partnere er meget velkommen til at deltage som tilskuer i Charlottenlund Skov. Hundetræning foregår på eget ansvar. Det kan være svært at gengive hele træningen, når man kommer hjem. På den måde kan resten af familen følge undervisningen. I er også velkomne til at skiftes mellem træningerne.

Nogle hunde lærer hurtigere end andre og kan reagere forskelligt på træningsformer. Find ud af hvad der motiverer din hund.

Tag hensyn til, at hvalpe har brug for mange gentagelser, før den har lært det, som øves. Voksne hunde har brug for færre gentagelser. Hunde kan kun koncentrere sig i meget korte intervaller, og har brug for pauser for at kunne fastholde motivationen.

Det afhænger meget af hvilken adfærd man ønsker fra hunden. I starten er det vigtigt at få gjort hvalpen tryg og få skabt en god kontakt, som er fundamentet for al læring og hundetræning.

En hund skal have lyst til af være sammen med os og af sig selv kunne søge kontakt hhv. fravælge kontakt til andre. Den skal have selvkontrol og møde forståelse i træningen.

Læs også: Ny hvalp i hjemmet – Hvad gør vi?

Det er vigtigt at anvende en belønningsbaseret tilgang i hundetræningen. Metoden er effektiv og skaber hurtig fremdrift i træningen for hunden.

Den adfærd man vil have mere af fra sin hund skal man give positiv opmærksomhed. Man må aldrig straffe eller irettesætte hverken hunde, unghunde eller hvalpe hårdt. En unghund som eksempelvis trænes med straf i modsætning til belønningsbaseret træning, træner alene for at undgå at blive straffet.

Hunden får ingen motivation eller lyst til at skabe kontakt til sin ejer eller til at samarbejde. Træningen bliver ikke en fornøjelse.

Øvelser, hvor der trænes indkald, kontakt, selv- og kropskontrol og ro er vigtige at lære helt fra start på en hundeskole. Leg skal der også være plads til. Den skal også gøres klar til verden på den rigtige måde, som dækker over aktiviteter som miljøtræning og socialisering.

På min hundeskole i Charlottenlund eller i forbindelse med et hjemmebesøg med enetimer kan man få en miljøtræningsplan og en plan for socialisering, som let kan bruges hvad enten man er på tur i Charlottenlund, Hellerup, Gentofte, Lyngby, Østerbro eller et helt andet sted. Alt sammen elementer, som skaber en en glad og harmonisk familiehund.

Hvalpetræning skal foregå i korte tidsintervaller, gerne et par gange dagligt og med få gentagelser. Der skal tages hensyn til den enkelte hundehvalp og det udviklingstrin, som den befinder sig på. Man skal kende sin hundehvalp.

Man skal lave aktiviteter med sin hund, som først og fremmest stimulerer den mentalt, men også fysisk. Vild leg er ikke en god ide. Hunde og også hvalpe skal bruge sin snude hver eneste dag og “læse avisen” når den er på tur. Der er masser af mulighed for sjove ture i eksempelvis hundeparker og skove i Hellerup, Gentofte, Lyngby eller måske en bytur rundt på Østerbro.

Det er vigtigt at gå til professionel hundetræning for at lære det rigtige og for at lave hundetræningsøvelser, som underbygger det, som man ønsker at lære sin hund. Alt efter behov kan det være hundetræning og hvalpetræning i Charlottenlund på hold og enetimer.

En glad hundeejer fortæller:

Mia fra Lyngby med sin golden retriever, Klara

Betina tilbyder en fantastisk god, gennemtænkt og veltilrettelagt holdtræning, hvor hun også skaber plads til individuelle råd til dig og din hund om både træning og adfærd. Betinas store passion for hunde brænder tydeligt igennem og hendes tilgang til både hundene og deres ejere er meget vidende, praktisk og respektfuld. Min hund Klara er vild med Betinas undervisning og jeg mærker, hvordan mit og Klaras bånd bliver tættere og tættere gennem træningen. Jeg vil varmt anbefale Betinas undervisning til alle, som gerne vil gå til hundetræning.

Susanne Johnsson fra Hellerup

Jeg kan på det varmeste anbefale Bettina som din nye hundetræner - Hun er kompetent, empatisk og fantastisk til hunde. Jeg lærer noget nyt hver gang jeg er på Bettinas hundetræninger, og min hund Alfred som er en Bichon Havaneser på 1 år og jeg glæder os til ugens højdepunkt; hundetræning.