Unghunde- og hvalpehold fortsætter

Fortsætterhold

Forsæt samarbejdet med din hund på Digmedhunds fortsætterhold. Professionel hundetræning i Charlottenlund, der giver den bedste start på hundelivet

Fortsætterhold 1

Hunde, som har deltaget på hvalpehold eller tilsvarende niveau

 • Holdstart søndag den 11. august kl. 17.00
 • Søndag den 11., 18. og 25. august og den 1. og 8. september, kl. 17.00
 • Sted: Charlottenlund skov
 • Pris i alt 1350 kr.
Ledige pladser

Lømmelholdet

Teenagerhunde, som har brug for genopfriskning eller aldrig kom i gang.

 • Holdstart mandag den 19. august, kl. 17.00
 • Mandag den 19. og 26. august og den 2., 9. og 16. sepember, kl. 17.00
 • Sted: Charlottenlund skov
 • Pris i alt 1350 kr.
Ledige pladser

Fortsætterhold 1

Hunde, som har deltaget på hvalpehold eller tilsvarende niveau

 • Holdstart onsdag den 29. maj, kl. 16.00
 • Onsdag den 29. maj og den 5., 12., 19. og 26. juni, kl. 16.00
 • Sted: Charlottenlund skov
 • Pris i alt 1275 kr.
Alt optaget

FAQ

På fortsætterholdene er hundehvalpen typisk blevet lidt ældre og større og hund og ejer har opnået nogen erfaring med hundetræning og kan komme på fortsætterhold 1- eller har opnået endnu mere erfaring med hundetræning og kan komme på fortsætter 2. 

Sværhedsgraden på fortsætterholdene er højere end på hvalpeholdet. Det betyder at øvelserne er sværere at udføre for både hund og ejer og der bliver bygget videre det fundament, som der er skabt under hvalpetræningen. Der vil være stort fokus på træningsøvelser, som styrker samarbejdsbåndet mellem hunden. Noget der er vigtigt, når nye udfordringer måske melder sig med i forbindelse med at unghunden er ved at blive teenager.

Man kan starte på fortsætter 1, når man er færdig med hvalpeholdet. Man lærer heldigvis en masse under et træningsforløb på hvalpeholdet, som gør en i stand til at starte på næste hundetrænings trin.

Der er ikke nogen bestemt aldersgrænse, men der vil typisk være tale om ældre hvalpe eller unghunde, som ikke blevet voksne endnu og er under 1 1/2 år.  Man er velkommen til at kontakte mig og høre nærmere. Hvalpehold og fortsætter hold er ikke for rigtig voksne hunde, som i stedet kan gå på et specialhold.

Det er ikke en betingelse at starte på fortsætterholdet, at ens hund har gået på begynderholdet til hundetræning i Charlottenlund. Hvis unghunden har deltaget i anden tilsvarende hundetræning på begynderhold, hvor der også er trænet med positiv forstærkning og belønning som indlæringsmetode, er det fint.

Hvis man aldrig nåede at komme til hundetræning på et begynderhold, kan man booke mig til en enetime, hvor hund og ejer gøres startklar til at komme på fortsætterholdet. Nogle gange opretter jeg også special hold for ”lømmel” hunde, som aldrig nåede at komme i gang med professionel hundetræning eller hold for de ”rustne”, som har glemt alt om hundetræning og brug for at få genopfrisket de basale samarbejds- og lydighedsøvelser.

Fokus er at udbygge og fastholde samarbejdet mellem dig og din hund. De basale lydighedsøvelser fra begynderholdet bliver gentaget og suppleret af nye og sjovere samarbejdsøvelser, som er med til at fastholde hundens motivation og glæde.

Det skal helst ende med en glad og harmonisk familiehund, som hviler i sig selv og kan deltage i familiens aktiviteter.

Undervisningen vil blandt andet omfatte gå pænt i snor og ikke trække, komme når man kalder og følge og vælge sin ejer til uanset andre fristelser. Hvordan man gør en hund glad og træt i hoved og krop på den rigtige måde? Unghunden skal helst ikke miste sin selvkontrol og stopknap, når den f.eks. leger med andre hunde.

Når hvalpen kommer i unghunde alderen er der brug for at forstå og have indsigt hundens signaler og sprog. Hverdagsudfordringer, som man kan have svært ved at håndtere med sin unghund, bliver også inddraget i min hundetræning i Charlottenlund, når det giver mening. I starten og slutningen af timen kan man også altid få vendt, hvad man kan gøre, når hverdagsudfordringerne opstår.

Det er en god ide at træne øvelserne, når man kommer hjem. Det er ikke nok kun at udføre træningsøvelserne, når man er med sin hund til hundetræningen i Charlottenlund.

Især hvalpe og unghunde har brug for mange gentagelser for at kunne øvelserne. Gentagelserne skal være spredte og foregå i korte tidsmæssige intervaller. Jeg anbefaler ca. 5 minutter dagligt og højest 3 gentagelser. Helst også varierede gentagelser.

Der skal lægges pauser ind og det skal være sjovt for hunden at træne. Hundens glæde og motivation skal kunne fastholdes på den lange bane. Hundens skal helt enkelt tilvælge hundetræningen. For at give følelsen af succes er det en god ide at slutte af med en øvelse, som hunden allerede kan og kan lide.

Lydighedstræning kaldes også i dag hundetræning med fokus på samarbejde og kommunikation mellem hund og ejer. En hund har brug for at have sin grund hundetræning på plads og have opnået de færdigheder, som er nødvendige. Det giver hunden mulighed for at kunne trives og leve et tryg og roligt liv sammen med sin familie.

Det er svært at give en helt nøjagtig tidsangivelse, da unghunde er forskellige og ikke vokser og udvikler sig ens.

Der findes en tommelfingerregel for varigheden på gåturen, om at der skal lægges 5 minutter pr. måned 1-2 gange om dagen. Hvis der er tale om en unghund på f.eks. 7 måneder kan den gå tur 35 minutter 1-2 gange dagligt.

Det er et fint udgangspunkt at bruge, så længe at man også husker at indregne den tid man i øvrigt bruger på motion af unghunden i bred forstand, hvor man får den til at bevæge sig. Her skal hundetræning eller leg også indregnes som aktiviteter.

I øvrigt vil mit råd også være altid at huske at kigge på sin unghund og se om den trives.

I træning af en hundehvalp og unghunde er det vigtigt at bruge kropssprog og håndsignaler og først bruge verbale udtryk, når hunden kan træningsøvelsen.  En hund “hverken taler eller forstår dansk” og har sit helt eget hundesprog.

Tit får jeg henvendelser fra private kursister, som har fået mig anbefalet og ønsker deres egen private hvalpetræning i Charlottenlund, Gentofte eller Hellerup, og som f.eks. vil sikre sig, at deres hunde og hundehvalpe kan sammen. Det kan også være hundehvalpe, som er søskende. Eller nogle venner/bekendte/partnere, som gerne vil gå sammen til professionel hundetræning i Gentofte, Hellerup eller i Charlottenlund med deres hunde eller hundehvalpe. 

Du er altid meget velkommen til at kontakte mig, så vi kan finde ud af noget. Jeg opretter gerne yderligere nye hold eller kurser, i tillæg til dem, som står under “find dit hold her”. Et populært hold er f.eks. specialholdet ”for lømler”, som ikke nåede at gå til hundetræning i tide og trænger til at få sin grund lydighedstræning på plads med hunde træningsøvelser.

Det siger mine kunder

Helle fra Hellerup, med hendes Cavalier King Charles Spaniel på knap 16 mdr.

Jeg har gået og går fortsat til hvalpe- og unghundetræning hos Betina, ved Digmedhund, hvilket er rigtig godt. Der hvor denne træning skiller sig ud er, at Betina er rigtig god til at se interaktionen mellem mig og min hund. Hvor er det jeg skal være mere tydelig i mine anvisninger og hvordan understøtter jeg min hunds behov bedst. 

Hun ser samspillet mellem min og de andre hunde og fortæller, hvad de forskellige tegn hunden giver betyder, hvornår jeg skal gribe ind og hvornår jeg kan lade hundene klare det selv. Samtidig følger Betina op fra træning til træning med, hvordan det er gået med træningen hjemme og om der har været nogen udfordringer. 

Når vi går der over tid, er Betina rigtig god til, at fortælle om de fremskridt min hund og jeg har gjort, hvilket giver en rigtig god tryghed om, at vi er på rette vej. Jeg tænker, at de første 2 år af min hunds liv, er der hvor jeg lægger fundamentet til et langt og godt hundeliv og jeg føler mig i de bedste hænder hos Betina og Digmedhund.

Maria fra Gentofte

Jeg har gået til både hvalpe- og unghundetræning hos Betina. Det er dejligt med små hold, så der er tid til øvelserne, som er gode og brugbare, og træningen er altid med positiv belønning. Der er desuden altid tid til spørgsmål og gode råd. Betina er opmærksom og god til at læse hundene, og det er tydeligt, at hun brænder for det.