Hvalpehold begynder

Begynderhold

Gå til motiverende hvalpetræning, som virker. På vores hvalpe begynderhold får du belønningsbaseret hundetræning i Charlottenlund.

Hvalpehold begynder

Hvalpe fra 10 uger til 7 mdr.

  • Holdstart onsdag den 25. september, kl. 11.00
  • Onsdag den 25 september og den 2., 9., 23. og 30. oktober, kl. 11.00
  • Sted: Charlottenlund skov
  • Pris i alt 1350 kr.
Alt optaget

Hvalpehold begynder

Hvalpe fra 10 uger til 7 mdr.

  • Holdstart søndag den 17. november kl. 14.00
  • Søndag den 17. og 24. november og den 1., 8. og 15. december, kl. 14.00
  • Sted: Charlottenlund skov
  • Pris i alt 1350 kr.
Ledige pladser

Hvalpehold begynder

Hvalpe fra 10 uger til 7 mdr.

  • Holdstart onsdag den 13. novembe, kl. 11.00
  • Onsdag den 13., 20. og 27. november og den 4. og 11. december, kl. 11.00
  • Sted: Charlottenlund skov
  • Pris i alt 1350 kr.
Ledige pladser

Hvalpehold begynder

Hvalpe fra 10 uger til 7 mdr.

  • Holdstart søndag den 29. september, kl. 16.00
  • Søndag den 29. september og den 6., 13 og 27. oktober og den 3. november, kl. 16.00
  • Sted: Charlottenlund skov
  • Pris i alt 1350kr.
Alt optaget

Hvalpehold begynder

Hvalpe fra 10 uger til 7 mdr.

  • Holdstart mandag den 26. august, kl. 16.00
  • Mandag den 26. august og den 2., 9., 16. og 23. september, kl. 16.00
  • Sted: Charlottenlund skov
  • Pris i alt 1350 kr.
Alt optaget

Hvalpehold begynder

Hvalpe fra 10 uger til 7 mdr.

  • Holdstart søndag d. 11. august, kl. 16.00
  • Søndag den 11., 18. og 25. august og den 1. og 15. september, kl. 16.00
  • Sted: Charlottenlund skov
  • Pris i alt 1350 kr.
Alt optaget

FAQ

Jeg anbefaler tidligst at starte til hundetræning på hold, når hvalpen er ca. 10 uger gammel. De første uger efter hvalpens ankomst skal den falde til hos sin nye familie og lære den at kende og udforske og vænne sig til sit nye hjem og måske det tilhørende nærområde. Det er rigeligt til en start. Jeg opretter af samme årsag ikke hvalpemotivationshold.

Først efter det tidspunkt er den klar til at tage næste skridt ud i verden og starte til f.eks. hundetræning i Charlottenlund. Jeg kommer meget gerne på hvalpebesøg, inden hvalpen er blevet 10 uger gammel.

Der er ikke nogen bestemt alder for, hvornår man ikke længere er hvalp og blevet til unghund i stedet.  Jeg har sat en grænse på ca. 7 måneder i forhold til, hvornår man kan starte på begynderhold.

I forhold til hvornår hunde er voksne afhænger svaret af, om man kigger på hvornår den er vokset helt færdigt (fysisk udvikling) eller også kigger på dens modenhed (hjernens udvikling og hormonelt). Hunde af små racer bliver hurtigere voksne i begge henseender end hunde af store racer. Derfor kan man ikke sætte en præcis alder.

Overordnet set består min hundetræning i Charlottenlund af undervisning i samarbejde med sin hvalp og lydighed med basale kommandoer. Her er det vigtigt at forstå hvalpesprog, herunder de signaler hunden afgiver, når den kommunikerer med os. Det kaldes de dæmpende signaler. Vi skal tilsvarende vise, hvalpen hvad vi vil have den til og blandt andet bruge vores kropssprog og håndsignaler.

Man vil få sin grund hundetræning på plads med masser af kontakt- og samarbejdsøvelser på forskellige måder. Blandt andet at træne at følge sin ejer under og uden forstyrrelse, at komme på plads, at sidde, dække og stå, at komme ved indkald, at gå pænt i snor, ikke trække og vigtigt at holde sig i ro og vente.  

Man vil også lære, hvordan man styrker hvalpens kropskontrol gennem balanceøvelser. Hvordan man passer på den, så den ikke overbelastes og får skader.

Spørgsmål, som opstår i hverdagen, hvor man rigtigt møder udfordringerne med sin hvalp, kan også blive vendt med de andre deltagere på holdet og eventuelt indgå i hundetræningen.  

Det er både hund og ejer, som skal lære øvelserne. Det er f.eks. ikke svært for en hvalp at komme, når man kalder, hvis man som hundeejer ved hvordan man skal gøre det.

Læs også: Kontakt din hundetræner i Charlottenlund

Først skal der være opstået en forbindelse eller en samhørighed mellem hvalp og ejer. Den skal vide, at den hører til dig og er på tur sammen med dig. Den vil så automatisk følge sin ejer, når snoren tages af og den skal gå uden snor. Den vil i starten være bange for at du forsvinder. Man skal huske at sætte tempoet efter hvalens små skridt og ikke omvendt og endelig vente, når hvalpen vil undersøge noget nærmere og stopper op.

Uden snor træningen skal være et sikkert sted, som måske er indhegnet. Den skal ikke kunne komme til skade, hvis den skulle løbe af sted. En hvalp stikker ikke bare af fra en. Det vil alene kunne ske i de sjældne tilfælde, hvor der opstår en situation, som gør den meget bange.  

Hver gang, at hvalpen kommer tilbage af sig selv og sørger kontakt, skal man belønne den for det. Man skal heller ikke kalde på den hele tiden og sætte den i snor, når den ikke lige gør som man vil have. Man skal gennem hundetræningsøvelser vide, hvad man skal gøre for at den gør som man vil have og f.eks. kommer, når man kalder og i det hele taget har lyst til at følge en.

Jeg bruger kun positiv belønning og forstærkning i min hundetræning. Hunden skal have lyst til at træne og der anvendes ikke tvang. Det skal være en fornøjelse at gå til hundetræning, uanset om det foregår hjemme hos dig, i en park eller på en træningsplads sammen med flere hunde.

Belønningsbaseret træning er en meget effektiv måde at vise sin hund på, at den gør en øvelse rigtigt. Det er vigtigt som hundeejer at lære at belønne på det rigtige tidspunkt og kun for den ønskede adfærd. Ikke for den uønskede! Mange adfærdsproblemer hos hunde skyldes forkert belønning.

Jeg bruger ikke klikker, da det gør hunde usikre og hjælpeløse. Der skal bruges træningsgodbidder som belønning i forbindelse med praktisk hundetræning. De må gerne være bløde, lugte godt og være varierede.

Det siger mine kunder

Mads Christensen fra Østerbro med hyrdehunden Mille siger om Digmedhunds holdtræning

Vi har haft en super god oplevelse med Digmedhund! Betina er en dygtig hundetræner, så selvom det er holdtræning, bliver træningen tilpasset hundenes forskellige niveau, så alle bliver udfordret. Der er en god fordeling mellem træning, teori og spørgsmål/svar, og det har alt i alt været super godt at gå til holdtræning hos Betina - det er også derfor, vi (indtil videre) har været tilmeldt 2 x holdtræning. Mille har været vild med det, og det har jeg også!

Lykke Larsen fra Hellerup med en australian  labradoodle siger om hundetræningen på Digmedhunds hundeskole

Tak for den super gode træning og gode råd. Du er virkelig god til at tilpasse træningen til alle og være opmærksom på individuelle behov og kunnen