Individuel hundetræning Charlottenlund

Hundeadfærdsbehandling og professionel hundetræning som virker. Jeg er specialiseret i familiehunde og har hjulpet mange hunde til at blive harmoniske.

Kom adfærdsproblemer til livs med hundeforstand

Hele formålet er at hjælpe din hund af med sine problemer, så den igen bliver en rolig familiehund, som trives. Få hjælp til at forstå din hunds adfærd. Hundetræning i Charlottenlund af certificeret hundetræner og -adfærdsbehandler med forståelse for hundens sprog og signaler.

Udfordringer, som hundetræning kan hjælpe på.

Problemadfærd eller uønsket adfærd hos voksne hunde forsvinder ikke af sig selv. Hellere tage sig af problemerne nu end i morgen, og inden de udvikler sig mere. Jeg har masser af praktisk erfaring at trække på og en værktøjskasse med nyttige redskaber og træningsøvelser, som du og familien kan bruge i hundetræningen med din hund.

Hvilke typiske adfærdsproblemer findes?

Typiske adfærdsudfordringer kan eksempelvis være, at den :

Hundetræning i Charlottenlund

Om adfærdsbehandlingen

Hundetræningen og adfærdsbehandlingen går ud på observere din hund, kortlægge problemet og komme bagom årsagen til den uønskede eller problematiske adfærd. Hvad er det hunden forsøger at sige?

Derefter kan lægges en handlingsplan med træningsøvelser og konkrete råd for at komme problemerne til livs. Øvelserne bliver efter behov vist i prakis. Min undervisning er tilrettelagt efter dig og din hund. Medbring gerne masser af godbidder til træningen.

Hvis problemet er lille, kan det klares med 1x hundetræning/adfærdsbehandling. Hvis det er større anbefales et hundetræningsforløb med flere adfærdskonsultationer.

Stedet for adfærdsbehandlingen

Vi mødes hjemme hos jer første gang og træner i hundens vante omgivelser i ca 1 1/2 time til 2 timer. Det kan også være udenfor i eksempelvis en hundepark, hvis det er formålstjenligt. Opfølgningsmødet sker telefonisk i dagtimerne og aftales ved besøget.

FAQ

Alle hunde er forskellige og der tages hensyn til den enkelte hund og dens ejere og deres erfaringer/forventninger i tilrettelæggelsen af hundetræningen og valg af øvelser og redskaber.

Alt afhænger af, hvilket adfærdsproblem, der skal tages hånd om. De krav, som stilles i hundetræningen, skal passe til hundens udviklingstrin, alder og race/eventuel blandingsrace og det fællesskab, som den indgår i.

Træning i lydighed og samarbejdsøvelser afhjælper problemerne. Ved at træne hunden er det næsten altid muligt at ændre en problematisk eller uønsket adfærd og at få den til at reagere rigtigt.

Den skal helst blive en rolig familiehund igen. Viden om hvordan man kommunikerer og giver signaler til hunden, herunder hvordan man belønner den i træningen, skal ikke undervurderes. Kommandoer til hunden skal gives på det rigtige tidspunkt og med det rigtige tonefald.

Man skal også tage hensyn til, hvornår hunde har brug for at holde pause fra deres træning og snuse, hvilket beroliger dem. Hunden skal have lyst til at samarbejde med sin familie og bruge sin nysgerrighed positivt gennem tilpas aktivering og mental stimulation.

Stressen kan erstattes af sjove lege, som får den i balance igen. Jagt lege er ikke gode. Rigtig motion og gåture, hvor snuden bliver brugt, betyder meget for hunden.

Hundens socialisering og miljøtræning skal foregå i hundens tempo og skal bestå af positive oplevelser for hund og ejer. Man skal også vide, hvad der skal til for få den til at falde til ro og være sammen med sin familie.

Den har også glæde af samvær med andre hunde, medmindre adfærdsproblemet handler om reaktiv adfærd overfor andre hunde.

Alene positiv forstærkning bruges som træningsmetode i hundetræningen. Metoden skaber positiv kontakt mellem ejer og hund og skaber træningsglæde.

Belønningsbaseret træning med godbidder er en effektiv måde at vise hunden på, at den gør det rigtige under træning. En godbid skal helst leveres meget hurtigt. Hvis en belønning kommer for sent, kan man risikere at belønne noget andet, end det man troede.

Man skal også have det rigtige toneleje, når kommandoer bruges i hundetræning.

Min hundetræning og opdragelse har fokus på at styrke og opbygge din hund og at overvinde udfordringerne. Den skal være tryg for at kunne komme tilbage på sporet. Det gælder for alle typer hunde. Hverken klikker eller legetøj kan bruges i træning.

Legetøj og tricks er mere til bagefter og skal helst bidrage til hundens ro. Bonus for hunden er også en god stemning og hunden skal have en oplevelse af succes, når den har trænet færdig. Det skal have været en god træning. Alt dette har en betydning ved træning af en hund.

At træne sin hund kan være svært. Alle hunde er forskellige. Det er vigtigt at søge professionel hjælp hos en hundetræner og -adfærdsbehandler, når man har problemer med sin hund. Her skal hundeejere ikke stå alene.

Det kræver forståelse for hunde og viden om hvilken hundetræning og øvelser, som er nødvendige, når man træner hunde. Lydighed, feks ikke at trække eller bide i snoren, gå pænt og komme ved indkald, forudsætter træning af hunden. Snoren skal holdes rigtig af hundejeren, når en hund trækker.

Det er meget forskelligt fra hund til hund. Det afhænger navnlig af hvilken race, eventuelt blandingsrace den tilhører, dens alder og udviklingstrin og ikke mindst hvilket hundeliv, som den er blevet budt.

En hund er et socialt væsen og har overlevet ved at kunne tilpasse sig mennesker og deres liv og fællesskab.

Det er aldrig for sent med hundetræning. En hund kan lære og få nye erfaringer hele livet.

En glad hundeejer fortæller:

Helle

Fantastisk hundetræner i Gentofte. Tusind tak for dine konstruktive forslag og spændende artikler, som jeg straks har taget i brug og vil følge punkt for punkt. Samtlige bolde er nu lagt væk sammen med hendes flexline. Jeg glæder mig til at besøge Ermelunden i morgen og ser frem til at Maggie igen bliver en glad og rolig hund  Jeg vil straks lægge denne tilbagemelding på trustpilot, for det har helt sikkert været alle pengene værd.

Vivian fra Klampenborg med labradoren Fie udtaler sig om adfærds træningen

Har du fået ny hund, eller en hund, der trænger til lydighedstræning, kan du trygt henvende til til Betina fra Digmedhund. Hun giver dig de bedste redskaber at arbejde med på en professionel og varm måde